Szülői tájékoztatás

Szülői tájékoztatás

Kedves Szülők!

Az osztályban a következő napokban szociometriai vizsgálatot fogunk végezni, ami a gyerekek számára egy rövid digitális kérdőív kitöltéséből áll majd, amelyben a baráti kapcsolataikról és az osztályban betöltött szerepekről kell majd kitölteniük néhány kérdést.

A szociometria a gyerekek szociális kapcsolathálóját térképezi fel, az eredmények sokat segíthetnek az iskolapszichológusnak, illetve az osztályfőnöknek az osztály struktúrájának megértésében és az osztály közéletének javításában. A tanulók a szociometriai felmérések szokásos etikettje szerint a többiek választásairól semmilyen visszajelzést nem kapnak, az adatokat az iskolapszichológus segítségével az osztályfőnök elemezheti.

A kapott adatok kutatási célra a szociometriai program fejlesztői anonim módon, a GDPR-nak megfelelő módon felhasználhatják. Az elemzések eredményéből egyéni adatokra következtetni lehetetlen, ezen felül a programba beépített további adatvédelmi megoldások miatt a kutatók számára nem láthatóak a gyerekek nevei, valamint a kitöltések alapján semmilyen módon nem beazonosítható sem a város, sem az iskola, sem az osztály ahol a felvételt végezték.

A részvétel nem kötelező, a mérés azonban sokkal pontosabb és informatívabb, ha a vizsgált közösség minden tagja részt vesz benne. Amennyiben nem szeretné, hogy gyermeke részt vegyen a felmérésben, kérem, hogy jelezze az osztályfőnök felé.

Amennyiben további kérdése volna a szociometriai méréssel kapcsolatban, keresse bizalommal az osztályfőnököt vagy az iskolapszichológust, ha pedig a kutatásetikai kérdésekkel kapcsolatban szeretne tovább tákékozódni, akkor keresse fel a http://eszocmet.hu/gyakran-felmerulo-kerdesek webhelyet, vagy olvassa el at eSzocMet GDPR szabályzatát, ha pedig további kérdéseket szeretne ezzel kapcsolatban feltenni, akkor forduljon Hoffmann Tamás pszichológushoz, a webhely egyik fejlesztőjéhez, a hofical@gmail.com címen.